Då kör vi!

Mitt första inlägg!

Egentligen inte eftersom jag har haft ett antal bloggar tidigare under olika namn, men nu gör jag ett nytt försök! Dock kommer starten att gå ganska långsamt men jag hoppas att skrivtakten ska växa med tiden.

Som ni kan läsa på ”Författar”-sidan så är jag en läkare som arbetar i Sverige. Jag har ett genuint intresse för vetenskap och hur vi använder det, särskilt inom medicin så klart, men även inom andra områden. Vår kunskap är hela tiden föränderlig och det är en fantastisk upplevelse att befinna sig mitt i sökandet efter ny kunskap och nya behandlingar.

Mitt intresse för så kallat ”alternativ” medicin har funnits ett längre tag men jag började på allvar undersöka det närmare när jag insåg att det som kallas ”alternativ medicin” faktiskt har en konsekvens och orsakar ska, lidande och död! Det var i samband med att jag arbetade utomlands och då på nära håll såg hur en organisation knuten till en tysk person övertalade människor att slänga sina HIV-läkemedel och istället ta hans dyra högdoser av vitaminer. Det var då jag insåg att den okunskap som finns inom den ”alternativa” pseudovetenskapliga världen faktiskt har ett pris.

Du kan läsa mer om bloggen på ”om”-sidan. Varför namnet riktig medicin? I min värld existerar inte någon ”alternativ” eller ”komplementär” medicin utan kort och gott bara medicin. Antingen fungerar en behandling eller inte, det finns inga alternativ!
Men innan vi drar igång på allvar önskar jag er en God Jul och ett gott nytt år!

Comments are closed.