Vaccinationsmotståndet gräver nya skyttegravar

I slutet av 2011 startades en svensk antivaccinations-sida som kallar sig för vaccin.me Sidan drivs av Linda Karlström, Marina Ahlm, Lilianne Larsson och Torbjörn Sassersson.

Man anger att målet med sidan är att ”lyfta fram sådan forskning som kategoriskt tystas ner av läkemedelsindustri, myndigheter och sjukvårdsapparat.” Man tycks också ha ett mål att samla in så många biverkningsrapporter från allmänheten som möjligt för att, som man uttrycker det, ”använda som ett juridiskt underlag gentemot ansvariga myndigheter i länderna”.

Under rubriken ”Därför ifrågasätter vi vaccinering” anger man en lista (som man inte ens orkat översätta) som valsat runt på internet ett tag och ursprungligen kommer från antivaccinationssidan Vaccination Debate, Vaccination debate anger bland annat att anledningen till att vaccin inte fungerar (!) är att sjukdomar inte orsakas av bakterier eller virus utan av ”toxemi”. Så mycket för det vetenskapliga kunnandet. Att förneka ”the germ theory” måste vara ungefär lika intellektuellt som att tro att jorden är 6000 år gammal.

Linda Karlström säger i en intervju att vaccinationsförespråkarna är oupplysta, okunniga och ser mer till ekonomisk vinning än hälsa. ”Friska människor är ett hot mot den kapitalistiska läkemedelsindustrin […] vaccinerna orsakar en mängd biverkningar som de i sin tur tillverkar mediciner mot”

Sidan andas de ”vanliga” konspiratoriska tankarna och argument som ”sprutas rakt in i blodet” och det gamla tjatet om kvicksilver. Det är en guldgruva av argument mot vaccinationer och jag lovar att återkomma för lite mer detaljerad studie av deras argument.

 

Måste bara få kommentera den ganska korkade notisen i DN också om ett ”nytt” piller mot bakfylla, kallat ”blowfish”, som består av aspirin och koffein som löses upp i vatten. I Sverige kallas det Treo och har funnits så länge jag kommer ihåg!

 

 

Comments are closed.